En digitalmötesplats i byrådjungeln

Resan började för drygt 2,5 år sedan när Sebastian och Oskar drog igång BONZAI Business Developer. Nu tar duon nästa steg och lanserar AgencyMatch, en digital plattform för uppdragsgivare och byråer att mötas på.

[>> Artikel från Bonzai Business Developer, Författare: Nina Quist]

 

“VI VILL DIGITALISERA OCH FÖRENKLA EN ONÖDIGT KRÅNGLIG PROCESS” 
När Sebastian och Oskar startade BONZAI Business Developer hade båda en bakgrund i kommunikationsbranschen. Deras affärsidé, att hjälpa företag att identifiera rätt byrå i byrådjungeln, visade sig ligga helt rätt i tiden. Under åren har BONZAI hjälpt många olika typer av företag att hitta rätt byrå, ett behov som har visat sig finnas i alla branscher. – Det blev snabbt tydligt att många inköpare av byråtjänster upplever byråvalet som både tidskrävande och utmanande, säger Sebastian. Det traditionella sättet att välja byråer är genom långdragna pitchtävlingar och tidskrävande upphandlingar. Kommunikationsbranschen är dynamisk och komplex, och att sätta sig in i vad dagens alla olika byråer erbjuder kan vara en utmaning i sig.

– Tanken på en digital plattform fanns redan i ett tidigt skede, men vi ville först ha ett välfungerande koncept och en inarbetad och beprövad byråvalsmetodik innan en digitalisering var aktuell, säger Sebastian.

EN MÖTESPLATS FÖR BYRÅER OCH UPPDRAGSGIVARE 
Såväl inköpare som byråer försöker hela tiden optimera tid, resurser som resultat, men många lägger idag onödigt mycket tid och kraft i byråvalsprocessen. Det är här AgencyMatch kommer att fylla en värdefull funktion. Här kan uppdragsgivare enkelt lägga in sina projekt, som sedan matchas mot de mest lämpliga byråkandidaterna i det aktuella geografiska området.

– AgencyMatch är ett matchningsverktyg för inköp av byråtjänster och fungerar för alla typer av uppdrag inom kommunikation och marknadsföring, säger Oskar. Det var viktigt för Oskar och Sebastian att skapa en plattform som alla parter kan dra nytta av och tjänar på att använda. AgencyMatch har utvecklats tillsammans med både uppdragsgivare och byråer och bakom lanseringen ligger ett gediget grundarbete med djupgående analyser och marknadsundersökningar.

– Vårt mål var att skapa ett matchningsverktyg, ett sorts match.com fast för marknadsföring. Matchningstjänster blir ju allt vanligare, så tajmingen kändes helt rätt, säger Sebastian.

ALLA TJÄNAR PÅ SNABBARE PROCESSER 
På en marknad där det är viktigt att vara agil och snabbrörlig och där företag behöver kunna lansera projekt och kampanjer med kort varsel, är upphandlingsprocesserna fortfarande anmärkningsvärt tröga. Det är detta AgencyMatch ska råda bot på.

– Vi moderniserar byråvalsbranschen genom att skapa en digital plattform som svarar upp mot de höga krav som uppdragsgivare idag ställer på flexibilitet, kvalitet och resultat, säger Sebastian. Intresset har varit stort för tjänsten och Sebastian och Oskar har redan nu planer på att expandera plattformen och integrera fler användningsområden.

– Tjänsten kommer till en början att vara tillgänglig för den svenska marknaden, men vi får redan internationella förfrågningar och planen är att rulla ut konceptet globalt efter att vi byggt en stark bas i Sverige, säger Sebastian.

MED KREATIVITET OCH FLEXIBILITET SOM LEDORD 
Med ett brett kontaktnät bland Sveriges kreativa byråer har Sebastian och Oskar lagt stort fokus på att hitta rätt kompetens när de utvecklat plattformen och konceptet.

– För att säkerställa en hög nivå på funktionalitet och användarvänlighet har vi tagit hjälp av flera av de kreativa genier som sitter och gömmer sig ute i byrådjungeln, säger Oskar. I dagsläget pågår samtal för fullt med investerare och lanseringen kommer att ske under hösten 2018. Redan nu finns det möjlighet för såväl byråer som uppdragsgivare att registrera sitt intresse på http:// bonzaibd.se/agencymatch/.

– Vi kommer att fortsätta utveckla AgencyMatch löpande tillsammans med både uppdragsgivare och byråer. Vi tror stenhårt på att det är de med minst prestige och bäst anpassningförmåga som vinner, säger Sebastian.

EN KOSTNADSFRI TJÄNST FÖR UPPDRAGSGIVAREN 
Plattformen AgencyMatch kommer att vara tillgänglig och öppen för alla som söker byråer för uppdrag inom kommunikation och reklam, och även för byråer att registrera sin profil. Tjänsten kommer inte att kosta något för uppdragsgivaren. Sebastian och Oskar har haft som målsättning att skapa en affärsmodell som alla tjänar på.

– Vår affär ligger i den kick-back som byrån betalar oss när samarbetet är igång. Det handlar lika mycket om att hitta rätt uppdrag åt byrån, som tvärtom. Och ju bättre matchningar vi gör, desto mer tjänar alla parter på det, säger Sebastian.

Vill du veta mer se www.bonzaibd.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 2 =