Så tar du fram videor som andra vill dela på sociala medier

Det är naturligtvis flera faktorer som avgör om din marknadsföringsvideo kommer att få många delningar på sociala medier. Visst kan man ha tur, men det finns många aspekter som ökar chanserna markant. I den här artikeln går vi igenom tre viktiga punkter.

[>> Artikel från Fenix Film, Författare: Andrea Elvhage]

 

1. Tänk på längden 
Många frågar sig vad den optimala längden för video på sociala medier är, och även om man här behöver ta hänsyn till en mängd olika faktorer så som spridningsplattform, målgrupp, vilken typ av video som ska göras och på vilket sätt den ska framföras, så gäller nästan alltid principen ju kortare desto bättre. Och då pratar vi om mellan 15 sekunder till 2 minuter.

2. Var och hur dina videor kommer att spridas 
För att få en bra spridning på din video bör du självfallet dela dem på sociala medier, men ha i åtanke att videor som funkar bra på en plattform kanske inte blir delade i samma utsträckning när de publiceras på en annan. Om du på förhand bestämmer vilka plattformar ditt material ska delas på, så kan du bättre anpassa innehåll, strategi och längden på klippet utefter målgruppen. Tänket med hur videon ska spridas och varför andra ska dela den, måste du få med redan innan du påbörjar produktionen.

3. Hur videon framställer den som delar 
Anledningen till att andra delar din video kan till stor del hänga ihop med hur den delningen får dem själva att framstå, vilken “identitet” det ger dem. Chansen att din video delas ökar också om målgruppen uppfattar innehållet som intressant och känner att de får ut något – det kan till exempel vara att det väcker känslor, underhåller eller ger ett mervärde i form av ny kunskap.

—- —- —-

Anledningen till att vi inte ser fler videor som marknadsför företag och organisationer på sociala medier än vad vi gör idag, handlar mycket om att det traditionellt sett är dyrt att ta fram videor. Därför ser sig allt fler företag om efter mer kostnadseffektiva lösningar, och satsar på att utveckla sin egen inhouse-kompetens, så att de själva kontinuerligt kan skapa rörligt material.

ERBJUDANDE – FÖRETAGSUTBILDNING 
På vår företagsinterna utbildning lär du dig hur du skapar enklare filmer för publicering på webb, i sociala medier eller för intern kommunikation. Vi varvar teori med praktik. Utbildningen passar både för de verksamheter som planerar att jobba med rörlig kommunikation, och de som redan kommit igång med sin inhouseproduktion och vill ta sitt filmskapande till nya nivåer.

>> På plats i er verksamhets lokaler
>> 2–10 deltagare
>> Boka och läs mer om utbildningens innehåll på www.fenixfilm.se/foretagsintern

Ord. pris: 39.900:- 
Läsarerbjudande: 29.900:-

Välkommen att kontakta Andrea Elvhage på 0733-34 85 64 eller andrea@fenixfilm.se

Om du gillar den här artikeln, dela den gärna med andra som du tror kan ha nytta av den!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 12 =