”Probably the best team in the world” – svenska Red Reserve utmanar världslagen

Nu utmanar ett svenskt företag världens stora inom esport. Med topprankade lag har Red Reserve, som är noterat på Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget), på kort tid etablerat sig i världens nu kanske mest expansiva bransch – esport.

[>> Artikel från Perspective Communication, Författare: Lars Sjögrell]

 

– MÅLET ÄR att bli ett av världens absolut starkaste varumärken inom esport. Vi är på god väg och har en stark plan hur vi ska lyckas, säger Patrik Andersson, CEO på Red Reserve. ”Probably the best team in the world”. Så beskrev kommentatorn entusiastiskt Red Reserves Call of Duty-lag under kvalspelet inför VM i höstas. Lägg till topprankade lag i Counter Strike och Heartstone plus ett av världens starkaste lag i nya succéspelet Fortnite.

– Red Reserve är som ett världslag i exempelvis fotboll. Ett Manchester United, PSG eller Bayern München. Med kontrakterade spelare och lag, sponsorer, profilkläder, coacher med mera, säger Patrik Andersson. Dock finns där en stor skillnad på Red Reserve jämfört med de traditionella fotbollsklubbarna och andra världslag i esport. Sedan mars är bolaget noterat på Spotlight Stock Market. Därmed blev Red Reserve Skandinaviens, och antagligen Europas första, noterade renodlade esportbolag.

– Det finns några andra noterade bolag i Europa med esportanknytning, exempelvis event- och produktionsbolag. Men vi är det första renodlade esportbolaget. Aktiekursen har haft en mycket positiv utveckling, vilket tyder på att marknaden gillar det vi gjort så här långt och börjar förstå den enorma potentialen i esport på lokal och global nivå, säger Patrik, som arbetat med esport i över tio år.

ESPORTEN HAR HAFT en enastående utveckling de senaste åren. Samtidigt kommer nya rapporter som gör gällande att esporten kommer att öka och ta marknadsandelar i alla avseenden de kommande åren. I augusti publicerade Newzoo sin prognos för esporten fram till 2021 då man räknar med att esporten ska omsätta 1,7 miljarder US dollar, motsvarande cirka 15,5 miljarder svenska kronor. I samma analys gör man gällande att esport 2021 kommer att vara en större industri än traditionell professionell idrott (newzoo.com).

– Red Reserve är ett globalt varumärke med följare och fans över hela världen. Bara på Twitter har vi över 400 000 följare. Marknadsmässigt ligger väl svenska företag kanske inte längst fram när det gäller esport men intresset och förståelsen ökar hela tiden. Enligt prognoserna kommer världens tio största företag att vara sponsorer av esport 2021. Så självklart vaknar även svenska marknadsförare

FAKTA – RED RESERVE 
■ Noterat på Spotlight Stock Market
■ Världslag i Call Of Duty, Counter Strike, Heartstone och Fortnite
■ Över 400 000 följare på Twitter
■ Över 1 miljon följare på sociala medier

FAKTA – ESPORT 
■ Nära 300 miljoner ”hard-core” entusiaster i världen
■ Beräknas omsätta 1,5 miljarder USD 2020
■ Newzoo’s trendrapport förutspår att esporten kommer att gå förbi traditionell sport 2021
■ Samtliga världens 10 högst värderade varumärken kommer att sponsra esport (Källa: Newzoo.com)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 8 =