”Pennpojken” väg mot världsrekord

Tioåriga Adam Karlsson från Motala har ett stort intresse för pennor och han har bestämt sig för att bli den som har flest unika reklampennor i världen och en plats i Guinness Rekordbok. Då pennor ingår i vårt erbjudande var det självklart för oss på TUPP reklam att dra vårt strå till stacken för att bidra till hans mål!

Det hela började i december med ett inlägg där en mamma efterlyste reklampennor till sin son. Eftersom jag själv som liten var en samlare, var det självklart att ta kontakt med henne för att se om vi kunde hjälpa till. Tack vare alla våra kunders olika önskemål och behov har vi en stor bredd i vårt utbud som kanske kunde intressera Adam?

Vår första kontakt ledde till en fördjupad bekantskap med Adam, numera känd över hela Sverige från TV och media som ”Pennpojken”. Vi fick förmånen att träffa honom och hans föräldrar på ett spännande möte i som inte bara handlade om pennor; utan också om ett barns personliga utveckling.

[>> Artikel från TUPP reklam]

Satsningen mot världsrekordet i penninnehav började i somras. Adam är väldigt intresserad av bärgningsbilar och familjen bestämde sig för att åka till lastbildsmässan på Elmia i Jönköping. Som alltid på mässor finns reklampennor i nästan varje monter och allt började med att Adam tog mod till sig och frågade om en penna hos favoriten Assistancekåren. Glädjen över pennan gav idén att gå till fler montrar och fråga om fler pennor. För Adam, som har autism och kan ha svårt med sociala kontakter, var det en rejäl utmaning att ta kontakt med främmande människor och fråga om en penna. Han axlade utmaningen modigt, och med föräldrarnas uppmuntran blev det en stor framgång och startskottet till en ny hobby; pennsamlingen. Till Adams lycka fick han många olika pennor under mässan, och det blev startskottet för pennsamlandet, men också -inte minst- en personlig utveckling som få fått vara med om.

Autism är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (jag föredrar dock funktionsförändring). Svårigheten med relationer och sociala interaktioner balanseras ofta av grymma egenskaper och specialkunskaper i de ämnen personen är intresserad av. För Adams del är det sedan tidigare bärgningsbilar och nu även reklampennor. Här kan du läsa mer om autism. (länk>> http://www.autism.se/diagnoser)

Så snart jag läste om Adam såddes ett frö inom mig och jag stämde av med en av mina leverantörer av reklampennor: Ingli Sweden, om det var möjligt att göra ett studiebesök i deras tryckeri för att se hur reklampennor trycks. Adam och hans föräldrar blev glatt överraskade och tvekade inte ett ögonblick att åka från hemmet i Motala ända till Täby utanför Stockholm där tryckeriet ligger.

Vi fick en hel eftermiddag tillsammans där Adam intresserat tittade på de olika tryckmetoderna för reklampennor; tampotryck, screentryck, lasergravyr och digitaltryck, samt till sist hur de färdigtryckta pennorna packas inför leveranser. Ett litet besök i provrummet blev det självklart där Adam fick välja ut några favoritpennor.

Pennan E-Venti Velvet Hearts (>> se pennan) en penna med hjärtan på pennkroppen blev en favorit.

Vi hade väldigt trevligt, fikade avslutningsvis tillsammans och pratade… ja gissa om vad? Självklart pennor! Innan det var dags att runda av skulle Adam självklart få ett minne att ta hem. Förutom insamlade reklampennor ordnade vi pennor som han fick vara med och trycka. Det blev Pennpojken-pennor med Adams eget tryck och med information om hur man kan stödja Adam att nå sitt mål – världsrekordet i antal reklampennor och en plats i Guinness rekordbok. Idag ligger världsrekordet på ca 268.000 pennor. I skrivandet stund närmar sig Adam målet då han nu har över 200.000 unika pennor.

Under hela vår eftermiddag kunde jag inte i min vildaste fantasi ana att Adam har autism och kan vara blyg eller tystlåten som jag tidigare fått höra. Reklampennorna, hans drivkraft att sätta världsrekord och allt som följt med det har bidragit till en personlig utveckling som få kan drömma om och som kanske, handen på hjärtat, är det viktigaste målet? Adam har en Facebooksida där han löpande informerar om sitt samlande och hans resa mot världsrekordmålet. (länk till https://www.facebook.com/Pennpojken)

Vi på TUPP reklam (www.tuppreklam.se) är oändligt tacksamma för alla våra kunder. Hela den här eftermiddagen och det lilla bidrag vi kunnat ge – inte bara mot världsrekordet utan också den personliga utvecklingen för Adam – är helt uteslutande tack vare våra kunder.

Vill du också stödja Adam vidare kan du kontakta mig (david@tuppreklam.se), så skickar jag hans adress. 

David Eriksson ägare på TUPP reklam AB