Omsätt era kundinsikter

Vi har mött upp igen med Martin Bergqvist på Brain Nordic för att tala vidare om data, insikter och marknadsföring. För er som inte är bekanta med Martin och Brain Nordic så är de ett bolag som jobbar inom data, insikter och automatiserad marknadsföring, vi har talat med Martin om dessa saker vid flera tillfällen.

[Artikel av Brain Nordic -> Läs mer här, Foto: Robin Lundin]

Så Martin, vad har hänt sedan sist?

Hej och trevligt att ses igen, ja det har hänt en hel del får jag nog säga. Internt så har vi stärkt upp vår styrelse, tagit in kapital för tillväxt och lagt planen för vår nordiska expansion. Men för våra kunder så har det primärt handlat om att ta fram lösningar för när 3:e parts cookies försvinner, addera nya tjänster och produkter, samt lansera våra tjänster i hela Norden.

Låter som du har fullt upp, men vad är det som har ditt fokus just nu?

Just nu ser vi på nästa steg för vår tjänst Strategic Audience Map (SAM). Och det handlar om att addera fler sätt för våra kunder att aktivera sina insikter. I ett första steg så har vi med SAM fokuserat på att analysera webbtrafik, marknadsföring och kunder på ett enkelt och smidigt sätt och nu fokuserar vi på att hjälpa våra kunder att aktivera dessa insikter.

Vad innebär det att aktivera sina insikter?

Jo men det handlar om att omsätta sin kunskap om kunden i affärsdrivande aktiviteter, för det är det som är syftet med de insikter och den kunskap som SAM tillför. Och vi försöker göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ta det steget.

Vad talar vi om för aktiviteter i så fall?

Det kan vara allt från att köpa in data för att addera till sitt CRM till att köra en display-kampanj baserat på de insikter SAM levererat. Alltså använda data för att rikta sin marknadsföring rätt och optimera sin ROI. Vi har skapat en Marketplace i SAM för att göra detta, och antingen är det genom en tjänst vi själva tillhandahåller eller från någon av våra partners.

Men kan inte kunderna agera själva?

Naturligtvis kan de det, insikterna är inte inlåsta någonstans. Men en stor trend just nu är att automatisera processer, analyser och marknadsföring. Och det är den trenden som vi hakar på, därför att annonsörer överallt inser nyttan av att kunna samla sin data, sina strategier och sina marknadsaktiviteter på ett ställe och inte ha dem spridda i 10 olika system och hos 10 olika leverantörer. Och det försöker vi hjälpa våra kunder med.

Så har du något råd till våra marknadschefer?

Jag skulle säga att man ska sikta på att skapa en enhetlig bild av sin marknadsföring, kopplat till sin viktigaste tillgång – sina kunder. Jag har sagt det förut. Men även att se på hur man effektivt kan omsätta kunskapen om kunden och omsätta sina insikter om webbesökarna i affärsdrivande aktiviteter. I en tid när 3:e parts cookies inte längre fungerar så måste man vända sig till sin 1:a parts data, och det är det vi hjälper till med. ●

 

Vill du veta mer?

Brain Nordic är ett Göteborgsföretag som arbetar med dataplattformar för publicister, analys- och marknadsföringstjänster för annonsörer. Brain Nordic tillhandahåller tjänsterna BRAIN.MEDIA till publicister och Strategic Audience Map för effektivare annonsering och smartare tillväxt, för annonsörer.

Kontakta Martin:

Martin Bergqvist, VD
contact@brainnordic.com
031-55 45 45
Kungsportsavenyn 21, Göteborg