Olsson & Co en trotsig tonåring och rebell som vågar sticka ut

Det enda man vet med säkerhet är att gör man på samma sätt som man alltid gjort blir det precis som tidigare eller mest troligt lite sämre för varje gång. För att få ett annat, och förhoppningsvis bättre resultat, behöver man våga sticka ut och göra annorlunda. Det gjorde Olsson & Co när de lanserade sin The Brand Truck.

I 13 år har Olsson & Co försökt att göra saker på annat sätt än vad som förväntas i branschen. På dagarna hjälper de sina kunder med att synas genom produktmedia, merchandise och trycksaker. Och de vill leva som de lär. När Tomas Olsson startade bolaget var hans enda ambition att ha roligt på jobbet. Idag har de kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping och är stolta leverantörer till några av de största bolagen i Sverige. En imponerande resa som bygger på att alltid försöka tänka nytt, göra annorlunda och tydligt arbeta med de värderingar bolaget har – Energi, Engagemang och Glädje. Det senaste draget som Olsson & Co har gjort var att lansera The Brand Truck. En bil som är ett rullande kontor, konferensrum, showroom eller bara en plats att fika och snacka lite. Idén har Tomas burit på länge, men det var först i höstas som arbetet började och i maj lanserades bilen tillsammans med DJ OWENCO och låten ”Beautiful World”.

– Olsson & Co har varit i olika faser under åren och man måste alltid anpassa sig utifrån det. Nu är bolaget 13 år gammalt och vi har vuxit upp och blivit en trotsig tonåring – och vi gillar det. Vi gillar att vi nu är så etablerade att branschen vet vilka vi är och trygga nog att sticka ut mer än vi vågat tidigare. Vi vill på ett positivt sätt vara rebeller i vår bransch och visa att det går att göra saker på andra sätt. Vi vill synas och vi vill att våra kunder ska känna att vi vill vara nära dem. Det var utifrån det som idén föddes med The Brand Truck och det är utifrån det som The Brand Truck nu rullar, berättar Tomas Olsson, grundare och vd på Olsson & Co.

Hur lanseringen skulle gå till var ett samarbete mellan Olsson & Co och byrån Heyman & Friends. Tanken var att bygga buzz kring DJ OWENCO och låten ”Beautiful World” som har producerats för att passa på sommarens alla dansgolv. När låten släpptes på Spotify fanns det ingen koppling till Olsson & Co eller The Brand Truck. Låten spelades flitigt under ett par veckor och influensers började uppmärksamma låten. I sociala medier lanserades då kopplingen mellan låten och The Brand Truck.

– Vi är ju inte Nike som lanserar en världsrevolutionerande ny löpsko med en världskändis, men i vår värld fick vi fantastisk uppmärksamhet och spridning. Det var väldigt roligt att göra en lansering som ingen hade väntat sig. Lanseringen är naturligtvis en liten del men det var viktigt för oss att göra det på ett nytt och oväntat sätt, säger Tomas.

The Brand Truck ska rulla i Sverige och besöka Olsson & Co:s kunder och potentiella kunder, vara med på egna och kunders eventarena eller bara vara ett kontor på annan ort när någon medarbetare behöver det.

– Användningsområdena är oändliga. Det är lite som att ha en husbil fast som ett kontor. Vi kan åka vart som helst och göra nästan vad vi vill. Det är till exempel ibland svårt att få till ett första möte med en potentiell kund. Varför inte åka dit med The Brand Truck och sitta och jobba på deras parkering en dag, bara för att påminna om att man finns och vill träffas? Eller varför inte åka till en kund, ta fram grillen och bjuda på en lunchkorv. Naturligtvis har vi även en stor TV i The Brand Truck så vi kan se på fotbollsmatcher eller konserter som ett event för våra kunder eller ha ett videosamtal om så skulle behövas, säger Tomas.

Med The Brand Truck vill Olsson & Co fortsätta sin strävan att visa på den stora potentialen i produktmedia och merchandise. Hur man kan sticka ut, göra annorlunda och vara lite rebellisk för att stärka sitt varumärke.

– Om du ska bygga varumärke långsiktigt och strategiskt så är produktmedia en oerhört stark kanal. När vi diskuterar employer branding med våra kunder i dag så ser vi att produkter som förstärker företagets värderingar bärs och används av medarbetare med stor stolthet. När vi pratar om lojalitetsstärkande produkter så ser våra kunder att de även fungerar utmärkt som en förlängd arm till säljkåren och mässplatser, avslutar Tomas Olsson.

Boka ett besök av The Brand Truck – Klicka här!

Vill du veta mer?

Tomas Olsson, E-mail: tomas@olssonoco.se, Telefon 0708-676200