Öijared – en destination med känsla för grönt

Öijared Resort – Sveriges största golfanläggning ligger strax utanför Göte-borg på den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången. I ett andlöst vackert landskap leder vägarna dit genom hagar och hästgårdar.

[>> Artikel från Öijared Resort, Författare: Lotta Johansson]

Golfen är Öijareds hjärta och det spektakulära klubbhuset, ritad av Gert Wingårdh 1988, är ett exempel på Öijareds vilja att sticka ut ordentligt via den stora arkitektens vision om form och material. Det prisbelönta huset är ett arkitektoniskt mästerverk och ett varumärke för miljö och människors möten, dvs allt det som Öijared står för. Öijared Resort ägande och drift präglas av ett starkt miljöengagemang, lyhördhet för tidens krav, tydlighet och personligt engagemang. Det är en naturens och kulturens destination där tystnad och inre resor blandas med samtal, samvaro och gott liv.

Öijared vill dela platsens rika innehåll och upplevelser med sina gäster. Upplevelser som fokuserar på aktivitet, träning och total avkoppling med goda måltider och skön sömn. Allt detta i naturens eget doftande gröna rum, bara 35 min från Göteborg. Här finns restaurang med matglädje och stämning i fokus, unika hotellrum med stor flexibilitet för såväl det lilla som stora sällskapet.

EN EGEN VÄRLD

För nutidsmänniskan är motivationen att ta hand om sig själv mycket tydlig. Vi vill prioritera omtanke och närhet till våra kära och vi vill ta hand om oss själva. Vi funderar på våra val, vad vi äter, hur vi lever, vad dagens beslut betyder för kommande generationer. Med sina gröna lungor mitt i skogen är destinationen en oas för avkoppling, hälsa, aktiviteter och njutningar, Öijared är en alldeles egen värld och utvecklingen fortsätter.

MULTIBANAN

Den 9 juni 2019 invigdes en ny elbelyst Multibana. Banan med 9 hål har ett spännande och varierat innehåll med golf, footgolf, frisbeegolf och Golfäventyret, som är Svenska Golfförbundets pedagogiska spelarutveckling för barn och unga, där de steg för steg kan utvecklas som golfare. Multibanan är designad av Pierre Fulke.

UTVECKLING AV BANORNA

I syfte att skapa bättre och fastare spelytor fortsätter utvecklingen och dräneringen av de tre 18-hålsbanor.

NY INTERIÖR I RESTAURANG OCH LOUNGE

I takt med gästtillströmningen har Öijareds restaurang och lounge genomgått ett rejält skönhetslyft. Nya möbler av högsta kvalité och hållbara material, ofta med lokal anknytning, gör det bekvämare för gästen samtidigt som det bidrar till att stärka restaurangkonceptet .

ÖIJARED BUSINESS CLUB

Öijared Resort har under många år erbjudit företag möjlighet till ett part- nerskap. Nu utvecklas konceptet genom en Business Club som består av två delar. Dels kommer medlemmarna att få ta del av såväl utvecklande som roliga aktiviteter samtidigt ges möjligheten till nätverkande med andra partners från olika branscher.

HETTA, KYLA OCH VARMA KÄLLOR – RELAXAVDELNINGEN FÖRNYAS

Skog och sjö är Öijareds naturliga sammanhang och rikedom. I denna stadsnära skogsmiljö blir de snabba kontrasterna mellan vardagsstress och total avkoppling en alldeles extra upplevelse för kropp och själ. Öijareds nya relaxavdelning erbjuder olika basturum, isdusch, inomhuspool och en varm utomhuskälla. Självklart finns även ett välutrustat gym.

VANDRINGSPAKET

Det sägs att det är bra för själen att vistas i naturen – på Öijared bor du mitt i den. Bokar du ett vandringspaket kan du se fram emot underbar vandring med gott fika i picknickkorgen, relax- avdelning, middag och en stor portion välmående.