Ett effektivt sätt att få fler kunder med video

Vill du ses som en expert i din bransch? Vill du snabbt bygga förtroende och få fler kunder? I så fall är det en bra idé att satsa på video. Men är det inte svårt, krångligt och dyrt att göra videos? Jo, det har varit det. Men inte nu längre. Läs vidare så ska jag visa dig hur du också snabbt och enkelt kan skapa videos som ger dig fler kunder.

[>> Artikel från Viddlo.se, Författare: Fredrik Westerstad]

ERBJUDANDE: KOSTNADSFRI WEBBKURS VIA MARKNADSCHEFERNA

– Jobba smart och smärtfritt med video. Värde: 4.900 SEK.

Registrera dig på viddlo.se/mc

 

UTBILDA OCH INSPIRERA

Hur kan du visa dina potentiella kunder att du är experten de kan lita på i din bransch? Jo genom att kontinuerligt utbilda och inspirera på din marknad.Tala om problem, produkter, tjänster och nyheter utifrån din syn på saken. det här kommer garanterat leda till att folk mer och mer ser dig som en expert i din bransch.

I stort sett alla nya kunder jag får är via LinkedIn. Jag har varit väldigt aktiv med att utbilda mitt nätverk och mina följare om hur de jobbar smärtfritt med video. Hur man enkelt planerar, filmar, redigerar och publicerar filmer så att det inte tar för mycket tid – för ska du ses som expert måste du producera mycket content.

Hur gör jag då?

För att producera mycket video gäller det att skala bort allt som tar tid. Vi vill givetvis inte tappa kvalitén men i det här fallet sitter inte kvalitén i utseendet på din film, utan i innehållet. VAD du säger tillsammans med HUR du säger det avgör kvalitén på din film. Du kan ge bort massor av bra tips men om du upplevs “tråkigt” blir det kanske inte mer än ett tack – för ingen vill ju umgås med en tråkig person. Om du å andra sidan glömmer att ge bort bra innehåll men är “trygg framför kameran” slutar det med att du blir otydligt och man förstår inte riktigt vad du erbjuder.

Vad du måste inse är att energin du förmedlar framför kameran är oerhört viktigt för att folk ska känna och se dig som en expert.

Få fler tips i webbkursen “Jobba smart och smärtfritt med video”

Hur får jag energi framför kameran?

Energi framför kameran får du bl a genom att vara dig själv. Försök inte spela en roll. Om du inte är en person som är “sprallig” ska du heller inte vara det framför kameran. Vi vill se dig så som du är. Om sedan jag träffar dig i verkligheten och verkligen känner att det här är du, ja då har du mitt förtroende.

Få fler tips i webbkursen “Jobba smart och smärtfritt med video”

Vad ska jag säga i mina filmer?

För det första tycker jag att du ska begränsa dig. Bli inte för allmän. Vad tycker du t ex om en person som kan måla, snickra, dra rör och sköta det elektriska? Exakt, vi tänker att den personen kan inte vara expert i någon av yrkena, utan gör allting godtyckligt. När det sedan gäller vad du ska prata om finns det ett avsnitt i vår kostnadsfria webbkurs som tar upp – 15 kreativa sätt att hitta nya idéer till din blogg eller videostrategi.

Hur strukturerar jag min video?

Ett stort fel folk gör i många videos jag ser är att det tar alldeles för lång tid innan man kommer till det intressanta i filmen. Man pratar om var man är just nu eller vad man har gjort och glömmer att göra filmen intressant. Vi tittare vill inte veta vad du gjort, vem du träffat, vad du ätit eller var du är – vill vill veta vad du lärde dig och som vi kan lära oss – så kom till sak direkt, eller åtminstone berätta att du i filmen kommer bjuda på xx reflektioner.

I webbkursen tar vi också upp om du ska ha manus eller ej, storytelling, hur lång en film bör vara mm.

Vad behöver jag för utrustning?

För att komma igång med dina filmer tycker jag du ska börja med så lite utrustning som det bara går. Det räcker gott och väl med din mobiltelefon där du köper en extern mikrofon som gör att du får ett proffsigt ljud. Om du inte får hjälp med att någon filmar dig rekommenderar jag dig att införskaffa ett stativ med en mobiltelefonhållare. När det kommer till ljus tycker jag att ett väl upplyst rum fungerar utmärkt och kanske ännu bättre, ljuset från ett stort fönster.

I webbkursen fördjupar vi oss i detta ämne.

Hur filmar jag?

Det viktigaste när du filmar är att du inte står för långt bort. Vi som tittar vill kunna se din energi och den sitter i kroppsspråk, ansikte och ögon. Ha som regel att filma med mobilen liggande där underkant av skärmen börjar lite ovanför din midja och där ditt huvud går ända upp mot överkanten av skärmen.

Mer om hur du filmar… just det… hittar du i webbkursen.

Hur redigerar jag min video?

Du ska inte behöva redigera dina filmer. Vad menar jag med det? Jo för när du kan ditt ämne och du har tränat på din energi framför kameran ska du endast behöva trimma in början och slutet på din inspelade film. Det här gäller för filmer runt minuten långa. Det är klart att du säger fel, hakar upp dig eller kommer av dig med det gör inget. Det gör dig bara mer mänsklig och det tycker vi tittare om. Jag har märkt att när jag filmar folk som vill dela upp filmning i kortare delar försvinner energin och den totala upplevelsen känns inte så bra.

Hur publicerar jag min video?

Nu är det dags att publicera din video men tyvärr får det inte plats här. I webbkursen går vi igenom hur du publicerar på plattformarna LinkedIn, Facebook och Youtube. Om du anmäler dig via Marknadscheferna får du kursen kostnadsfritt. Ordinarie pris 4 900 sek. Du hittar kursen här – www.viddlo.se/mc

Lycka till med ditt filmskapande som kommer göra dig till en expert i din bransch.