MOBILANNONSERING – relevant, effektivt och prisvärt

Upp till 90 procent av svenskarna surfar i den – varje dag. Mobilen är i dag en accepterad och effektiv annonskanal, men många företag tror att det är svårare att komma igång än vad det faktiskt är.

[>> Artikel från Keymobile, text: Daniel Vandor]

Mediavanorna har förändrats mycket under de senaste tio åren. Sedan den första smartphonen kom har nu stora delar av surfandet flyttats över till mobilen.

– Det var runt 2010 som användandet av internet i mobilen ökade explosionsartat, säger Johan Näslund, VD och grundare av Keymobile, som hjälper företag att nå sina målgrupper i rätt kontext via mobilannonser.

SOM ALLTID MED nya medier tar det ett tag innan annonsörerna följer användarbeteendet, och det var först 2014–2015 som annonsörerna på bred front upptäckte värdet av mobilens unika egenskaper – den mest personliga kanalen vi har som dessutom ofta används nära köp med möjlighet till geografisk styrning. Andra fördelar med mobilannonsering är att målgrupperna lätt kan identifieras. Resultatet blir effektivt men framför allt relevant annonsering som till en högre grad uppskattas av mottagaren. Kort och gott behöver man inte längre skjuta vilt och brett för att träffa rätt.

KEYMOBILE HAR idag säljansvar för mobilannonsering på över 150 olika sajter, bloggar och appar. – Det går i dag att vara mer relevant, kreativ och träffsäker för mottagaren än någonsin tidigare. Vi arbetar till exempel med 15 olika målgrupper och kan då skräddarsy paket för att företag ska träffa rätt, säger Johan Näslund.

MOBILANNONSERING – SÅ GÅR DET TILL ENLIGT JOHAN NÄSLUND

1.
Jag brukar alltid börja med att fråga kunden hur de arbetar med annonsering i dag och vilken effekt de önskar nå.

2.
Nästa steg är att specificera målgruppen. Vill de annonsera lokalt? Mot familjer? Män? Kvinnor? Åldrar? Vi vill veta så mycket som möjligt om målgruppen.

3.
Vad är syftet med annonseringen? Är det att bygga varumärket, driva trafik till deras butik eller sälja direkt i annonsen?

4.
Antingen producerar de materialet själva eller så tar vår produktionsavdelning fram rätt material enligt en materialspecifikation. Vi sätter ihop ett förslag med 15–20 olika sajter, bloggar eller appar där den önskade målgruppen nås. I och med att det bara finns en annons per sida och de är målgruppsstyrda upplevs reklamen mer personlig och relevant.

5.
En kampanjperiod för annonseringen bestäms.

6.
Transparens är a och o. Allting i dag är mätbart. Exempelvis hur många som sett annonsen, hur länge, hur många som klickat med mera.

Vill du veta mer? 
Kontakta Johan Näslund på johan.naslund@keymobile.se eller 08–30 67 09.