Framtiden för e-handeln: Fysiska butiker?

KONKURRENSEN HÅRDNAR 
E-butikerna lever i en extremt konkurrensfylld miljö. Det finns över en miljon e-butiker, och de ligger, kan man säga, vägg-i-vägg. Prisjämförelsesajter gör det ännu svårare. Det är allt svårare att nå fram till kunderna – de flesta köper från handlare som hamnar på första sidan i sökmotorerna, och den ytan blir allt dyrare när fler e-butiker slåss om den. Därför har den fysiska butiken blivit intressant som marknadsföringskanal – den bygger räckvidd och hjälper på så sätt också till att öka trafiken i onlinebutiken. Trenden att gå mot ”omni-channel” – att diversifiera sin handel över många kanaler – är mycket tydlig. Därför har stora e-handlare som till exempel Amazon och Netonnet skaffat sig egna fysiska butiker. När dessa butiker dessutom är lönsamma i sig själva blir de en mycket attraktiv marknadsföringskanal.

[>> Artikel från Spook/3ngage, skribent: Thomas Krotkiewski]

UPPLEVELSER ÄR DET NYA KONKURRENSVAPNET
I e-handeln är det ofta knappt med produktinformation. När det gäller köp av kapitalvaror så räcker det oftast inte till för att kunna ta ett beslut. Därför är det många som börjar köpresan på nätet – men slutar i butiken, där man kan uppleva produkten på ett handgripligt sätt och få hjälp från butikens personal. I EN AMERIKANSK undersökning sa 49% att bristen på möjligheten att ta produkten i handen är den största anledningen till varför de inte handlar online. 78% sa att de vill ha mer bild- och videomaterial som ger liv åt produkten. Dessutom sa 89% att de gått till en konkurrerande butik på grund av en bristande upplevelse online. Bristen på engagerande upplevelser slår tydligt mot kapitalvarorna – under 2016 ökade e-handelsvolymen med 9% i USA, men samtidigt steg transaktionsvärdet med endast 0,2%. Fler köper, men inte för mer. Att försäkra sig om att det finns ordentligt med produktinformation i e-butiken är alltså viktigt för både handlare och varumärken. 89% av USAs ledande handlare säger att de kommer fokusera på upplevelsen som konkurrensmedel. Detta har vi tagit fasta på med 3ngage, som låter dig handskas med och uppleva produkter interaktivt online.

3NGAGE LÅTER DIG UPPLEVA PRODUKTER PÅ ETT ENGAGERANDE SÄTT
3ngage är ett sätt att visualisera produkter i 3D och låta kunden interagera med produkten – öppna den, vrida den, peta på den – i valfri webbläsare. Men det nya är inte interaktiv 3D – det har funnits länge – revolutionen sitter i tillgängligheten.

EN 3NGAGE-UPPLEVELSE GÅR att bädda in i en befintlig e-butik utan större ansträngning. Och det går att uppleva på gamla och nya telefoner, datorer och plattor – utan att man behöver installera något. Att upplevelsen är engagerande råder det ingen tvekan om. I vår första kommersiella tillämpning av 3ngage på actiste.com kunde vi se en snittanvändningstid på smått otroliga 2,5 minut. Vi tror att detta kommer att leda till ökad konverteringsgrad i ehandeln – särskilt för lite dyrare eller kanske mer komplexa produkter.

DET ÄR INTE bara e-handeln som 3ngage är bra till. Just nu driver vi flera pilotprojekt för att förstå var 3ngage kan ge mest värde. För utbildning inom industrin samt inom fastighetsbranschen, där vi tittar på hur 3ngage kan demokratisera stora byggprojekt genom att göra planerna tillgängliga för alla invånare.

Kolla in våra demos på: https://3ngage.se/