Ett helt unikt fritids

Öijared satsar på ”Framtidens fritidsgård” för barn, unga och framsynta företag Den 9 juni 2019 var vädergudarna inte nådiga på Västkusten, men även om det regnade tvären så skrämdes inte besökarna på Öijared Golfklubb som med fest och tävlingar invigde sin nya Multibana.

[>> Artikel från Öijared Resort, Författare: Lotta Johansson]

Den nya Multibanan är elbelyst och har ett spännande och varierat innehåll som Footgolf, Frisbeegolf och Golfäventyret, som är Svenska Golfförbundets pedagogiska spelarutveckling för barn och unga, där de steg för steg kan utvecklas som golfare.

För den som inte riktigt är insatt i terminologin så liknar Frisbeegolf vanlig golf fast med frisbee och samma princip gäller för footgolf, där det handlar om att du med så få sparkar som möjligt ska sparka en fotboll ner i stora hål.

– Det är samma slinga så fyra personer kan köra de olika sporterna samtidigt, förklarar Lars Brydolf, klubbchef på Öijared när vi möts för ett samtal om Öijareds ungdomssatsning och kvalitetstänkande.

En Multibana med Fritidsgårdsambitioner?

– Ja, så är tanken, säger Lars Brydolf. Som största golfanläggning i Sverige ville vi ge golfintresserade tjejer och killar en kul och meningsfull fritid med fokus på golf. Är man störst har man ett alldeles speciellt ansvar för framtiden, och Öijareds bredd och höga nivå, liksom miljö och golfkunnande, tror vi kan inspirera unga lite extra.

Vi hoppas mycket på Multibanan som är ritad av Pierre Fulke och vi tror att vi med dess utformning kommer kunna locka många att både prova på de olika aktiviteterna och dessutom få fler att fastna för både golfen och Öijared, berättar Lars Brydolf. Pierre Fulke har en mycket framgångsrik bakgrund som professionell golfspelare och har b l a spelat Ryder Cup för Europa.

Under sommaren har vi sett de första effekterna av Multibanan, som ju ger massor av unga möjligheter att träffas i en aktiv och inspirerande utomhusmiljö och dessutom erbjuder paket som omfattar allt från företagsaktiviteter till ”Bankalas” i olika former. Vi ser också resultatet av övriga kvalitetshöjande insatser på Öijared. Vi har höjt ribban ordentligt, fortsätter Lars Brydolf.

Företagsmöten och fritids?

– När jag får veta att även företag lägger in egna aktiviteter på Multibanan som ett led i teambuilding, träning och energikick blir jag först lite överraskad men snart är sammanhanget ganska självklart. Öijareds ägare och ledning är starkt medvetna om det viktiga samspelet mellan kropp och själ. De vill arbeta för ett helhetsperspektiv på samspelet mellan miljö och hälsa och den ambitionen genomsyrar verksamheten på Öijared.

Det är därför ganska självklart att Multibanan med dess lekfulla utmaningar också är tillgängliga för företag och organisationer som möts på Öijared. När Multibanan växte fram var det med fokus på barn och unga, som naturligtvis är den primära målgruppen. Men helhetsperspektivet på Öijareds verksamhet gör att till exempel alla företagskunder som så önskar ska få möjlighet att ha kul tillsammans, öka självkännedom och självförtroende genom lekfulla utmaningar.

EN EGEN VÄRLD

Öijared har en nära tusenårig historia. Samtidigt är Öijared en mötesplats för alla tider som inspirerar till utomhusliv och aktiviteter men också lämnar utrymme för såväl eftertanke som upplevelser, utveckling och innovation. I denna alldeles egna värld möts du av både slott och kojor, vandringsleder och hagmarker samt Sveriges största golfanläggning med toppmodern golfstudio tillsammans med ett unikt hotell, restaurang, konferensanläggning och relaxavdelning.

Jag och Lars Brydolf talar om Öijared som ”en egen värld”. Ändå är avståndet från Göteborg till möjligheterna ett rikt varierat golfspel bara 35 minuter från Göteborg. Öijared är unikt.