BONZAI cases

Företaget Yara, som tillverkar gödningsprodukter, och den ideella organisationen Barnfonden, som arbetar för att förbättra utsatta barns villkor, kan tyckas vara två väldigt olika verksamheter. De har dock någonting gemensamt: båda har anlitat Marknadschefernas byråvalspartner, BONZAI Business Developer, för att ta sin marknadsföring till nästa nivå.

[>> Artikel från BONZAI Business Developer]

Magnus Jeppsson är marknadschef på företaget Yara, som producerar mineralgödsel och växtnäring. För marknadsavdelningen har det länge varit en utmaning att hitta rätt sätt att marknadsföra Yaras moderna teknik på ett sätt som både fångar kundens uppmärksamhet och förmedlar produkternas värde. För att hitta rätt partner vände Magnus sig till BONZAI, med ett uppdrag som ursprungligen bestod i att producera en reklamfilm.

– Efter att ha satt sig in i våra behov, rekommenderade Bonzai oss istället att satsa på material i VR-format. Med deras hjälp inledde vi ett samarbete med VR-byrån Divine Robot, säger Magnus. Resultat blev en avancerad VR-simulator med inslag av gamification, som ger en engagerande och verklighetstrogen bild av hur Yaras produkter fungerar i praktiken. VR-simulatorn användes bland annat vid Birkeland-konferensen i Norge, där den rönte stor uppmärksamhet. En av av konferensdeltagarna som uttryckte sin uppskattning var självaste Norges stadsminister Erna Solberg, något som gav företaget en rejäl pr-boost.

– Kombinationen av vår unika teknologi och toppmodern marknadsföring har fungerat över all förväntan. BONZAIs spetskompetens och nätverk har varit en enorm tillgång för oss, utan dem hade vi aldrig skapat något så här spektakulärt, säger Magnus.

Innan Yara anlitade BONZAI hade de aldrig övervägt möjligheten att använda VR och gamification i sin marknadsföring. Nu blev företaget det första i sin bransch att göra det.
– Vi är en förhållandevis liten organisation, med begränsade möjligheter att göra research. Tack vare BONZAI ligger vår marknadsföring nu ändå i utvecklingens absoluta framkant, säger Magnus.

Cecilia Schön är Insamlingschef på Barnfonden. Som anställd i en organisation med välgörande ändamål är Cecilia van att vända på slantarna, och hon beskriver hur man väntat i det längsta med att investera i en ny hemsida. Men till slut var det nödvändigt, och det var då kontakten med BONZAI inleddes.

– Vi behövde en responsiv hemsida som kunde driva konverteringar. Vi är beroende av gåvor, och behövde en hemsida som både drar trafik och genererar donationer.

Barnfonden har även en webshop, där man till exempel kan köpa en get till en utsatt familj, eller skolpaket åt barn i fattiga delar av världen. Nu ville man passa på att integrera shopen i hemsidan, och samordna de olika betalningslösningarna.

– BONZAIs kompetens inom digital marknadsföring har varit en ovärderlig resurs. De hjälpte oss att översätta våra önskemål och behov i en tydlig brief, som vi kunde använda för att identifiera rätt leverantör. Upphandlingen utmynnade i att webbyrån Pocketsize fick uppdraget, och i skrivande stund befinner produktionen sig slutfasen, med en planerad lansering innan årskiftet.

– I vårt fall har BONZAI fungerat som en viktig länk mellan oss och webbyrån, delvis även under projektets gång. De har hjälpt oss att upptäcka utmaningar som vi missat, och att optimera processen.

BONZAI Business Developer

Vilken byrå passar egentligen just ditt företag?
Det vet Sebastian Holm och Oskar Wennberg på BONZAI Business Developer – Marknadschefernas byråvalspartner.

Digital byrå, kommunikationsbyrå, reklambyrå, sociala medier-byrå, PR-byrå, action marketing-byrå eller creative agency? Att hitta rätt i byrådjungeln är svårt, och att välja fel kan bli dyrt.

BONZAI erbjuder professionell byråvalshjälp, med avstamp i varje företags unika behov och målsättningar.

Med dokumenterat effektiva processer hjälper Sebastian Holm och Oskar Wennberg sina kunder att hitta rätt leverantör för varje uppdrag, och att få maximal effekt av sin investering.

Läs mer på: http://bonzaibd.se/