Så lyckades The Sales Conference leverera lika bra upplevelse digitalt som på plats

Med det nya hybrida landskapet medföljer nya spelregler och utmaningar för dig inom event, marknadsföring och sälj. De tidigare självklara fysiska säljmötena har numera ersatts av digitala eller hybridmöten. Framtidens möten och event kommer att kantas av en ny standard, nämligen i hybridformat. För arrangörer och marknadsavdelningar har miljonfrågan varit hur de levererar likvärdig upplevelse digitalt som fysiskt på plats. Årets upplaga av The Sales Conference lyckades med den bedriften genom att erbjuda en sensationell hybridkonferens på Globen Annexet i Stockholm. 

[Artikel av Trippus – läs mer på www.trippus.se]

Om The Sales Conference 

The Sales Conference är ett årligt event för chefer på ledningsnivå inom försäljning och marknad med varierande fokusområden år till år. Det är Mercuri International Research som ligger bakom den uppskattade konferensen som anordnas i Stockholm. Årets tema var TRUST och hur viktigt det är med förtroende inom försäljning. Under en heldag fullspäckad med internationella keynotes, mingel och galamiddag kunde tusentals deltagare ta del av det allra bästa digitalt eller på plats. 

Deltagare från 63 länder 

Med en hög efterfrågan att kunna delta digitalt erbjöds The Sales Conference 2022 i hybridformat. Över 3000 digitala deltagare fördelat på 63 länder kunde njuta av heldagen bekvämt från sina kontor istället för fysiskt på plats. Länderna med flest digitala deltagare var Indien, Litauen, Serbien, Sverige och Tyskland. 

Skärmdump från digitala eventplattformen som användes under The Sales Conference 2022 

 

Exceptionell upplevelse på plats och digitalt 

Hur levererar arrangörer en lika bra upplevelse digitalt som på plats? Hur behåller du digitala deltagare engagerade under hela eventet? Det är svåra frågeställningar att reda ut, men med god planering och ett bra verktyg går det utan bekymmer. Förutom en estetisk digital eventplattform för The Sales Conference och smarta funktioner såsom Breakout rooms under tiden som mingel pågick på plats kunde kunden locka digitala deltagare att stanna och hålla sig engagerade även under pauserna. För att öka engagemanget fick även de digitala deltagarna möjlighet att ställa frågor via en live-chatt som togs upp under eventets gång. 

Både digitala och fysiska deltagare var nöjdare jämfört med tidigare år. 

 

Vilka tjänster användes för att leverera upplevelsen? 

Ett bra event kräver ett sömlöst eventhanteringssystem. Det var eventbolaget Trippus som var högst inblandade i eventet från planering till färdigt projekt. Ett flertal personer från organisationen var på ett eller annat sätt involverade i processen. En så pass omfattande konferens som The Sales Conference ställer höga krav på tjänster, personal och service genomgående under projektet. 

Utöver en lättillgänglig digitala plattform behövdes kunden även hjälp med inbjudan, samla in och hantera registreringar, förmedla information med hjälp av utskick per SMS/e-post, en intresseväckande eventhemsida, en komplett eventapp med all information samlat på samma ställe, incheckning och personliga namnskyltar vilket ökade möjligheten till interaktion på plats, bordsplacering, en exceptionell digitala eventplattform, interaktion med live-chatt samt uppföljning i form av enkäter. 

Läs mer om Trippus på trippus.se