På väg mot nya mål!

Om jag säger: 38 700 liter blåbärssoppa. Vad tänker du på då? Helt rätt! Vasaloppet. Efter flera år som Vd för Vasaloppet har Eva-Lena Frick nu valt att gå vidare. Att vara Vd för Vasaloppet innebär att man leder ett av världens största motionslopp. Förutom nästan 100.000 deltagare som vill komma i mål, är det 5000 funktionärer och drygt 40 anställda som ska ledas mot olika mål.

[Text: Mats Holmér, Foto: Mats Högberg]

Vad är du mest nöjd med under dina år hos Vasaloppet?

Att ha bidragit till att ytterligare förstärka förankringen i verksamheten för den ideella delen av organisationen, detta i fortsatt balans med den kommersiella delen.

Viljan att hela tiden utveckla verksamheten och prova nya saker, t ex Nattvasan, Trailvasan 30 mm.

Starten av arbetet med att hjälpa och stötta deltagarna på deras hemmaplan i sina olika ambitioner med sin träning. Detta även under ”icke evenemangstider”.

Som Vd för Vasaloppet, ett av Sveriges mest kända och uppskattade varumärken, går du nu vidare. Vad vill du ta med dig in i kommande roll, som du vill lyckas med baserat på tidigare framgångar?

Förmågan att lyssna och få andra att växa, engagemanget, passionen och glöden för varumärket, det hårda arbetet tillsammans mot målet.

Kundfokus ligger på plats 54 bland svenska organisationer i snitt, jämfört med plats 1 till 10 i motsvarande länder.  Vilken ranking skulle du säga att kunden har hos Vasaloppet?

Vasaloppets deltagare är oerhört viktiga-utan dom skulle verksamheten inte finnas och inte ha något existensberättigande. Deltagarna är grunden till allt!

Hur viktigt har kundfokus att vara för dig som Vd för Vasaloppet?

Deltagarnas upplevelser är ”core business” för Vasaloppet. Vi hjälper dom att uppfylla sina drömmar och får en möjlighet att verkligen beröra deras innersta. För mig har detta varit mycket väsentligt, att få möjligheten att beröra så det kommer ett leende varje gång de tänker på sin upplevelse i Vasaloppsarenan. När de sen också berättar om upplevelsen för andra skapad mycket inspiration/motivation att också vara med för de som ännu inte prövat, på detta sätt skapas ambassadörer för Vasaloppet.

När resultatet från varje arrangemangsveckas deltagarundersökning presenteras är organisationen lika spänd varje gång. Den första siffran som redovisas är ”helhetsintrycket av arrangemanget”, på en femgradig skala ligger vi stadigt på 4.7-4.8, både sommar och vinter. Ett starkt kvitto på att deltagarna överlag är nöjda med vårt arbete och att vi har lyckats med att leverera det de önskar.  Har du några tankar kring varför kundfokus är så lågt rankat i Sverige?

Det behövs mer tankar, verksamhet och insatser ”utifrån och in”. Ibland tenderar vi att tänka för mycket ”inifrån och ut”.

Inga organisationer som arbetar med starka kundupplevelser kan nöja sig med lågt rankat kundfokus. Efter en fullständigt unik period (Covid 19), där all kundupplevelse varit på distans sedan i mars, hur har det påverkat Vasaloppet?

Sommarveckan 2020 har tvingats att ställa om. Istället för att deltagarna kommer till Vasaloppet kommer Vasaloppet till deltagarna via Hemmavasan. Detta innebär att du kan genomföra cykling och/eller löpning på valfri plats och på valfri bansträckning. Detta gör att relationen till deltagarna kan upprätthållas och vi får möjligheter till motivera/inspirera dom. Vasaloppet har som ett av sina mål att vara en motor för en bättre folkhälsa. Detta genom att bland annat vara ett mål för många människor att komma igång och röra på sig.

Självklart hoppas vi på att kommande arrangemangsveckor ska kunna genomföras som planerat. I dagsläget vet ju dock ingen hur framtiden ser ut och vilka möjligheter det finns för större antal än 50 personer att samlas.

Vilken typ av utmaningar vill du ha i nästa roll? Vet du redan idag vad det kommer att bli?

Jag vet att jag är bra på att tala inför grupper, något jag också gillar skarpt. Möjligheten att beröra, entusiasmera, inspirera, motivera, berätta vill jag gärna ta mig an. Jag vet inte i dagsläget hur min framtid ser ut jobbmässigt. Det känns spännande att ha ett ”vitt papper” framför mig. Jag hoppas få jobba med spännande uppgifter även framledes och är öppen för det mesta.

När vi gör en ny intervju om 4 år, vad vill du då ha lyckats med?

Jag vill fortsätta med att få möjligheter att beröra människor, att få chanser och göra skillnad på olika sätt.