Mäklare hakar på ny säljtrend

Fastighetsbyrån Alvhem ligger i framkant när det gäller försäljning. Att anamma nya metoder och trender som gynnar både köpare och säljare är för dem en självklarhet. I höstas valde man att köpa in ett digitalt säljverktyg och personlig säljträning via Göteborgsbaserade företaget Regium International. Denna mix har givit dem en helt ny förståelse för försäljning och genererat bättre service till kunderna.

[>> Artikel från Regium International]

 

Alvhem är en framgångsrik mäklarfirma specialiserad på fantastiska sekelskifteslägenheter i centrala Göteborg. På företaget jobbar ett team av mäklare, hantverkare, inredare, fotografer och kreatörer som alla brinner för äldre fastigheter. Eller hem med en historia. Hem som har patinerats och nötts, som företaget själv beskriver det.

Sedan starten 2006 har Alvhem gått sin egen väg. Man har valt en ganska smal nisch och ett begränsat området. Ett vägval som visat sig framgångsrikt. Drivet har alltid varit det genuina, det personliga. Kanske var det också därför företaget valde att satsa på en unik utbildning till sina mäklare, där kunden sätts i första rummet. Andreas Lundberg är en av fastighetsmäklarna på Alvhem. Han är en av de mäklare som genomgår utbildningen.
– Det är nästan svårt att sätta ord på hur mycket det har betytt för mig i mitt yrke. Jag har lärt mig att förstå människor på ett helt annat sätt och kan därför också hjälpa mina kunder mer effektivt och träffsäkert. Jag kan styra kommunikationen till det kunden är intresserad av. Det känns värdigt, berättar Andreas Lundberg.

Regium International är specialister på försäljning, med kunden som främsta fokus. De har genom ett nära samarbete med Alvhem, skräddarsytt ett upplägg som passar mäklarna perfekt. Samarbetet inleddes med tre tillfällen med intensiva workshops, en digital träningsplattform där mäklarna själva kan repetera sina nya kunskaper och dessutom personlig träning för att detaljerat gå in och plocka fram individens fulla potential.
– Jag har träffat Robert Bloom på Regium vid ett flertal tillfällen nu och jag märker effekt efter varje möte. Jag får en boost varje gång. Han är extremt kunnig och ibland tänker jag att han känner mig nästan bättre än jag själv gör… Och så är han så där lagom hård, skrattar Andreas.

Utbudet av säljträningar är idag väldigt brett, men de flesta fokuserar på hur man bäst säljer sin produkt eller tjänst. Få har tagit greppet om kundens agerande och vilka värderingar som styr deras köpbeslut. Detta har Regium International tagit fasta på. Och genom den personliga coachingen ges individen möjlighet att fördjupa sig i detta ytterligare. En intensiv träning som snabbt ger resultat.

– Jag har blivit så otroligt mycket bättre på att läsa av personer, vilket gör att jag förstår kunden och dess köpbeteende så mycket bättre, säger Andreas och fortsätter:

– Jag märker också stor skillnad när jag till exempel träffar ett par, som ju ofta har helt olika värderingar, hur jag kan styra min kommunikation till dem så att de båda förstår och kan ta bättre beslut baserat på den information jag ger dem. Tidigare vände jag mig ofta till den vars personlighet mest liknade min egen, det blev en slags trygg försäljning. Nu kan jag ge god service till alla, oavsett vilka värderingar som ligger till grund för kundens köpbeslut. Andreas utvecklingskurva har gått spikrakt uppåt sedan han tog steget och anlitade Regium för personlig säljträning.

– Jag har tidigare aldrig tänkt att jag ska ”gå till någon”. Men så erbjöds den här möjligheten till oss på Alvhem och nu kan jag bara konstatera att jag borde ha gjort detta tidigare. Det ger så mycket. Jag är betydligt mer självsäker i min roll idag, och vet hur jag kan styra mitt sätt att kommunicera beroende på vem jag möter. Det känns mer genuint och äkta att hjälpa kunden på deras premisser.

Robert Bloom från Regium International har arbetat med försäljning i över 20 år och är Europa-representant för Bankcode och metoden Why They Buy. Alvhem är ett av de företag som var först med att anamma Regiums säljutbildningar. – Vi har gjort en resa tillsammans och det är fantastiskt att se hur väl denna metod har slagit ut för Alvhem. Vi strävar åt samma håll – att ge kunden den service som hen förtjänar. Gänget på Alvhem har mött oss med öppna armar och följt våra råd till punkt och pricka. Det är ett skolboksexempel. Det är otroligt kul att få följa deras utveckling och se vilka resultat som faktiskt är möjliga, säger Robert Bloom.

Är ni också intresserade av att utveckla er försäljning och lära er mer om kundernas köpbeteenden? Kontakta Regium International här.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =