Hur mycket vet du om den sociala generationen?

Johannes Gustavsson är 21 år och har redan mångårig erfarenhet av att jobba med digitala fenomen, som en av personerna bakom en av Sveriges första ungdomspoddar, en papperstidning om sociala medier och en rikstäckande influencerturné. Idag arbetar han som konsult och föreläsare inom digital kommunikation. Vi har pratat med Johannes om den sociala generationen.
Hej Johannes! Vad menar du med den sociala generationen? 
– Idag använder 98% av Sveriges ungdomar internet. Influencers tjänar miljonbelopp, YouTube-kändisar når långt fler än de traditionella tv-kanalerna och politiker vinner val med hjälp av Facebook-annonser. Vi lever hela våra hela liv på nätet och är uppkopplade dygnet runt. Det kallar jag att vara social.Men människor var väl sociala även innan sociala mediers framfart? 
– Absolut. Det har dock aldrig har funnits fler sätt för människor att vara sociala på! Vi lever i en digital guldålder, men glappet mellan de olika generationerna är större än någonsin. För bara 25 år sedan var internet något som fortfarande var ovanligt i de svenska hemmen – och en sådan snabb förändring skapar nya beteenden, trender och utmaningar.Varför behöver marknadsförare ha koll på den sociala generationen? 
– Jag ser det som en nödvändighet för att överleva. Näringslivet behöver kunskap om vad som händer i världen för att kunna ta långsiktiga, hållbara och tidsenliga beslut. En bra början är att lära sig mer om allt från digitala trender till influencer marketing från någon vuxit upp med en smartphone i handen. Det är det jag pratar om i min föreläsning – som är en slags koncentrerad lägesuppdatering på dagens medielandskap.BOKA FÖRELÄSNING OM DEN SOCIALA GENERATIONEN!
Hur hamnade vi här? Vad är en influencer? På vilket sätt kan sociala medier rädda unga liv? Hur ser framtiden ut – och varför vann Donald Trump presidentvalet på grund av Facebook? I den här föreläsningen får du veta mer om hur unga lever sina liv på nätet – med hjälp av Johannes egna berättelser i kombination med forskningsresultat, statistik och konkreta tips.Föreläsningen lämpar sig för företagsledningar och marknads- och kommunikationsavdelningar. Om du bokar föreläsningen via Marknadscheferna ingår dessutom en 90 minuters-workshop i ordinarie föreläsningsarvode! Vill du boka?Skicka ett mejl till hej@johannesgustavsson.se för att få ett prisförslag.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =