GKSS Match Cup Sweden

CREATE AGENCY SWEDEN – nya arrangörer av GKSS Match Cup Sweden, tog emot stafettpinnen från tidigare års arrangörer med siktet riktat mot fler affärsmöjligheter, bredare aktivitetsutbud och mer folkfest än tidigare år.

[Artikel från Create Agency Sweden]

För besökarna märktes det genom mer tillgängliga ytor, fler utställare och utökad läktare med servering. På läktaren och på klipporna kunde publiken se Anna Östling vinna världens första M32 Women’s Trophy. De kunde även följa Niklas Dackhammar när han seglade hem bronset i den öppna klassen, som vanns av fransmannen Yann Guichard. Den utökade barn och ungdomsarenan i samarbete med Jool Capital, Passalen och Sjöräddningen var mycket uppskattad och det var många som ville prova på att segla eller bara hänga i jätteflamingon.

I SAMBAND MED tävlingarna arrangerades även mycket uppskattade seminarier kring hållbarhet, digitalisering och innovation. Konceptet SID Conversations leddes av TV profilen och journalisten Lasse Bengtsson som i samtal med talarna diskuterade både blockchain-teknik i cirkulär ekonomi, crowdfunding av solcellsutbyggnad i Afrika och tillverkning av solglasögon med återvunna fiskenät.

Patrik Malmer är Event Director:
– Nu har vi ett lyckat genomförande bakom oss och vi har även lagt grunden till affärsplattormen. De närmsta åren kommer vi att bygga vidare på den och skapa ännu mer möten och möjligheter för partners och deras gäster, att göra affärer tillsammans. Vi ser även att vi kan utveckla och skapa nya former av partnerskap i framtiden. Arrangemanget är också en viktig drivkraft för näringslivet i Kungälvs kommun. Elisabeth Mattson är kommunfullmäktiges ordförande i Kungälv och även boende på Marstrand.
– Match Cupen är ett oerhört viktigt evenemang ur flera perspektiv. Den främjar besöksnäringen i stort vilket gynnar näringsidkarna. Det, i sin tur, skapar arbeten för ungdomar, som ofta har sina första jobb just inom besöksnäringen. Det är också viktigt att föreningslivet, som vi brinner för, får uppmärksamhet och kan utvecklas.
– Som Marstrandbo är det lite som att gå på festival när man promenerar i området. När jag ser på tävlingarna önskar jag bara att jag hade tagit tag i mina egna seglingskunskaper. Jag får förlita mig på att segla med mina vänner.

HÅLLBARHET ÄR VIKTIGT för arrangören och evenemanget fick i år en miljödiplomering. Tillsammans med miljöpartnern Veolia Recycling byggdes sortering och Veolia nyttjade även seminariedelen för inbjudna kunder. Anna-Lena Elmeklo är kommunikationschef på Veolia Recycling.
– Förutom att bygga en komplett och bemannad återvinningsstation där öbor och gäster fick möjlighet att källsortera, såg vi till att det fanns återvinningskärl på strategiska platser på ön och vi hanterade även övrigt återvinningsbart material från byggnationen. Anna-Lena fortsätter fortsätter:
– Vi är glada att vi kunnat bidra till evenemangets hållbarhetstema med en av de servicetjänster som vi har lång och bred erfarenhet från – återvinning. Det var också en bra möjlighet, från min synvinkel som kommunikationschef, att få presentera vårt nya varumärke – Veolia Norden.

ARBETET MED ATT skapa 2019 års seglarvecka på Marstrand har redan börjat. Ett event vi verkligen ser fram emot, så pensla in vecka 27 i kalendern med en gång.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =