Företagsrock GBG _ management by music

Vad har företag som Semcon, Borås Energi och Billes Tryckeri gemensamt med Sahlgrenska Neurokirurgen? Tillsammans med 20 andra företag gjorde de upp om vem som jobbar på den rockigaste arbetsplatsen 2017. Marknadscheferna träffade initiativtagaren Thomas Lindberg för att få reda på hur rock´n´ roll kan fungera både som intern och extern marknadsföring.

[>> Artikel från Företagsrock Göteborg]

 

På Sticky Fingers stora scen har storheter som In Flames, Yngwie Malmsteen och Backyard Babies stått. Sedan två år tillbaka har de fått sällskap av doldisar från näringslivet, föreningar och offentlig förvaltning. Företagsrock GBG firade i januari två år och vinnare blev Effektiv Bygg AB med Effektiv Rockers som vann både studiotid och reklam åt sitt företag.

INGET FÖR PROFFS 
Företagsrock GBG är en amatörtävling och tanken är att ta tillvara på den talang, glädje och musikalisk lust som finns hos lokala företag och därigenom skapa en arena där man spelar, träffas och har trevligt tillsammans. Projektet rattas av projektledaren Thomas Lindberg tillsammans med Magnus Ax och Shaffiee som driver Sticky Fingers, vilket har möjliggjort en hög nivå för arrangemanget från dag ett.

– Vi kände att Göteborg behöver detta. Förr gjorde man upp i Korprocken och utmanade varandra i drakbåtsrodden. Idag är det tunt med liknande företagsutmaningar. Dessutom funkar Företagsrock som utmärkt employer branding. Våra vinnare Effektiv Bygg har ett tydligt tänk för hur man involverar medarbetarna i marknadsarbetet samtidigt som man har kul.Vi arrangerar Företagsrock för oss som valde en annan karriär utöver musiken. Arbetande människor som blivit vuxna, men som fortfarande har kärleken till skapandet och musiken kvar, berättar Thomas Lindberg initiativtagare och projektledare för Företagsrock GBG.

ÖPPET FÖR ALLA 
Företagsrock GBG är öppet för alla som verkar i Göteborg och Västra Götaland. Kravet är att bandet inte är etablerat och att minst hälften av bandmedlemmarna jobbar på företaget eller organisationen de representerar. Alla musikstilar är välkomna. Tävlingen är upplagd som en turnering där alla börjar med en spelning där fans och en jury bedömer framförandet. De band som går vidare spelar nästa gång i en semifinal och slutligen avgörs vilka som blir årets företagsband i den stora finalen på Sticky Fingers inför konsertpublik. 2017 bestod Företagsrock GBG av 20 band, 5 deltävlingar, 2 semifinaler och finalen 13 december.

UPPLADDNINGEN HAR BÖRJAT 
Företagsrocken 2017 hann knappt svalna innan planeringen för 2018 tog vid. Och anmälningarna redan börjat komma in på sajten www.foretagsrockgbg.se. Prio ett är att etablera tävlingen med Göteborg som fundament. Men på sikt finns inga begränsningar för fenomenet Företagsrock. – Så är det. I framtiden är det sannolikt att vi dyker upp på fler platser i landet, Avslutar Thomas LIndberg lite hemlighetsfullt.

Mer info: https://www.foretagsrockgbg.se/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 4 =