E-sporten tar plats i finrummet. >> Red Reserve AB Skandinaviens första noterade e-sportbolag

Nu tar e-sporten plats i finrummen på allvar. Det som för några år sedan var något som ungdomarna sysslade med framför datorn och tv-skärmen är idag miljardindustri inom sponsring, vinstpengar och spelartransfers med miljontals åskådare och följare.

[>> Artikel från Perspective Communication, text: Lars Sjögrell]

I våras förvärvade Community Entertainment Svenska AB, som är noterat på Aktietorget, e-sportbolaget Red Reserve. Red Reserve blev därmed Skandinaviens, och antagligen även Europas, första noterade e-sportbolag.

Marknadscheferna har i en tidigare artikel satt lampan på den oerhört expansiva e-sporten utifrån ett marknadsföringsperspektiv. Frågeställningen då var varför svenska företag hittills varit relativt passiva, jämfört med internationella bolag, när det gäller att nå denna ofantligt stora målgrupp. – E-sporten, som redan har miljontals utövare och hela tiden utvecklas organisatoriskt, växer för varje vecka.

Det faktum att Red Reserve, som har aktiva världslag inom olika e-sporter, hamnat i noterad miljö torde vara ett givet kvitto på att framtiden för e-sport är oerhört ljus, säger Patrik Andersson CEO på Red Reserve, vars ambition är att bli ett av världens ledande varumärken inom e-sport.

IDAG HAR RED Reserve ett av världens fem bästa Call of Duty-lag. Nyligen blev laget tvåa vid en majorstävling i Atlanta. Silverplaceringen gav 400 000 kronor i prispengar. Dessutom har man ett ungt Counter Strike-lag rankat topp-35 i världen och nyligen kontrakterade man tre av väldens bästa Hearthstone-spelare. Hearthstone-laget är redan helt fi nansierat av en sponsor.

– Våra lag och spelare är som vilka världsidrottare som helst. Dom tränar kontinuerligt och inför stora turneringar samlar vi laget för hårdträning och taktik. De tre lag som vi nu har i drift spelar internationella storturneringar varje helg över hela världen, många gånger med miljoner i prispengar, säger Patrik Andersson, som sedan noteringen märkt ett ökat intresse från svenska företag:

– Idag har vi dialoger med allt från svenska små- och storbolag till multinationella företag kring sponsring och samarbete. Sen vi noterades har intresset ökat och förhoppningsvis kan det bidra till att även svenska företag får upp ögonen för vilka möjligheter och målgrupper det finns inom e-sport.

MÅNGA STÖRRE BOLAG, förutom dom som levererar till e-sportbranschen, har tagit stora steg. Audi, Jack & Jones, Coca Cola, Mercedes, Gillette är några exempel. Även idrottsklubbar satsar stort på e-sport. Exempelvis har Paris Saint- Germain, Manchester United, Valencia och FC Köpenhamn framgångsrika Fifa18-lag idag.
– En viktig framtida marknad, sade PSG:s marknadsdirektör Nasser Al- Khelaifi till Aftonbladet för något år sedan på tal om PSG:s satsning på Fifa och e-sport.

2020 VÄNTAS E-SPORTEN vara värd 1,5 miljarder dollar, enligt Veckans Affärer.
– Satsningen som nu görs på Red Reserve ligger perfekt i tiden. Vi har en bra plan och strategi för att lyckas på kort och lång sikt med vår ambition; att bli ett av världens starkaste varumärken inom e-sport, säger Patrik Andersson.

Se: https://www.redreserve.org/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 2 =