Bortom fysiska gränser: Deltagare från 193 länder samlas för World Water Week

En smart hybridlösning gjorde det möjligt för tusentals deltagare att vara med både på plats och distans.

 

STOCKHOLM, SVERIGE.  Tack vare att World Water Week numera erbjuds fysiskt på plats samt digitalt kan arrangören Stockholm International Water Institute (SIWI) ta del av samtliga fördelar som kommer med hybridevent. På Waterfront Conference Centre i centrala Stockholm samlades 2 500 deltagare samtidigt som totalen med de digitala deltagarna uppgick till cirka 15 000 personer från totalt 193 länder. Den tydligaste fördelen med hybridevent är möjligheten att öka eventets räckvidd bortom de fysiska gränserna och på så sätt öka synligheten, få fler intäktskanaler samt öka deltagarupplevelsen. Närmare 300 olika seminarier och drygt 40 utställare kunde besökas digitalt och på plats. Dessutom erbjöds möjligheten till interaktion mellan talare och deltagare.

Världsledande konferens i hjärtat av Stockholm

Under fem händelserika dagar samlade World Water Week 2023 världsledande experter, beslutsfattare och entusiaster för att utforska lösningar på dagens och framtidens vattenutmaningar. Organiserat av Stockholm International Water Institute (SIWI) i samarbete med Trippus, erbjöd evenemanget en unik plattform för global dialog om vattenfrågor.

Trippus roll

Sedan tidigt i våras när anmälningsprocessen startade har Trippus haft ansvaret för event- och deltagarhanteringen för World Water Week 2023. En komplett digital eventplattform med det omfattande seminarieprogrammet inklusive livestreaming av sessioner, ett digitalt mässgolv och möjligheter till interaktion var en del av leveransen.

  • Digital anmälan där deltagare enkelt kunde registrera sig till eventet och välja bland de olika biljettyperna som passade respektive deltagare bäst.
  • Betalning direkt i samband med köp av biljetter i antingen form av faktura eller kortbetalning.
  • Komplett digital eventplattform med ett utförligt och filtreringsbart program som gjorde det smidigt att hitta det som eftersöktes.
  • Eventapp med all den information som deltagare, talare och arrangör behövde ha tillgång till, däribland sina personliga biljetter, sitt program och vägbeskrivningar.
  • Biljetter, namnskyltar och incheckning där deltagare möttes av vår kunniga personal vid entrén för att checkas in, skanna av sina biljetter och få en snygg namnskylt.
  • Livesändning med flera seminarium som hölls parallellt med talare, chatt och mycket annat.
  • Lead management som utställarna hade tillgång till för att samla heta leads på mässgolvet.
  • Statistik och rapporter i realtid från skräddarsydda rapporter med bland annat deltagarstatistik, närvaroregistrering samt data från samtliga livesändningarna