Bollplank och chefsstöd– Varför det?

Bollplank innebär att du har någon vid din sida som du kan bolla dina beslut med innan de fattas och kommuniceras. Någon som kan ge dig en kvalificerad ”second opinion” och som du kan prata med när det strular.

[Inlägg från Marknadscheferna]

Det är inte någon i den egna organisationen, oavsett hur kvalificerad personen är i sakfrågor, utan precis som med en spegel, så måste den finnas utanför för att ge en spegling och ett perspektiv.

Med mina mer än 20 000 timmar i samtal med beslutsfattare och chefer har jag samlat på mig erfarenhet för de flesta utmaningar du möter.

Praktiska utmaningar som medarbetarfrågor till mer abstrakta som strategi och organisation.

Genom våra möten kommer du att få ett mycket bättre underlag för dina beslut och det du behöver göra än genom att bara prata med dem du har omkring dig i vardagen. Jag är inte din rådgivare, men du ska få olika perspektiv på den situation du befinner dig i. Det är alltid du som fattar dina beslut. Det är du som ska leva med dem.

Bland de 1300 personer som jag haft förmånen att följa som bollplank sedan 80-talet finner vi allt ifrån Vd-ar i egna bolag till koncernchefer, ledare i publika bolag, likväl som i ägarbolag och till generaldirektörer. Även ett antal personer med uppdrag inom kommun och region.

Det viktiga för att nytta av mig är att du har ett beslutsmandat. Inte din exakta roll.

Vad säger du om att vi träffas en timme, helt förutsättningslöst?

Mitt löfte till dig är att du ska gå ur mötet med mer än när vi gick in i det.

Om det sedan innebär att vi kommer att arbeta tillsammans under en period, eller om vi genom att ha träffats berikat varandras nätverk och har glädje av varandra därigenom, får vi se.

Förutom att själv följa personer i ledande befattning har jag bland annat skrivit över 30 ledarskapsprogram som använts av flera tusen ledare i Sverige och i världen.

Du kan även se lite av det jag gjort genom att besöka min Linkedinsida: https://www.linkedin.com/in/mats-holm%C3%A9r-49a0a31/

 

Mejla mig för ett förutsättningslöst samtal: matsholmer@gmail.com

Vi möts hos dig.

Ser fram emot din återkoppling.