Välkommen till Öijared – en egen värld

På halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången ligger Öijared, i natursköna omgivningar med storskog, vitsippsbackar samt ett stort och varierande växt- och djurrike och med en nära tusenårig unik historia.

[Artikel från Öijared Resort]

Redan när du passerar grindstolparna och möts av den majestätiska allén med hundraåriga lindar känner du att du är på väg in i en annan värld. Det är nästan magiskt. Öijared vill överraska och vända på perspektivet himmel och jord. Gröna golfbanor, sagoskogar, och liljekonvaljbackar. Dofter sveper in gästen och blir till balsam för själen. Naturens rum och huset med dess människor ger dig energi, inspiration och avkoppling.

Precis som generationer av kungar, adel och vanliga människor tidigare gjort är du välkommen att lämna vardagen för en stund och bara njuta av den värld som precis öppnats för dig. Öijared Säteri har sedan 1000-talet gått i arv, från generation till generation, från familj till familj. Området är delvis klassat som riksintresse för sina rika natur- och kulturvärden. På 1750 ha mark med omgivande sjöar drivs idag ett öppet och långsiktigt hållbart mångbruk.

ATT BO NÄRA naturen sägs vara bra för både kropp och själ. På Öijared bor du mitt i den. Spelar du golf är chansen stor att du redan känner till Öijared. Här finns nämligen Sveriges största golfanläggning med tre 18-hålsbanor, en 9-hålsbana och en världsunik toppmodern golfstudio. Här slår du ditt första utslag från klubbhusets gräsbeklädda tak. Arkitekten Gert Wingårdh ritade klubbhuset, en byggnad med marken som tak, landskap och byggnad i symbios.

Kärleken till naturen syns även i inredning, både vad gäller färg och form. Men resorten erbjuder mer än bara golf. Här finns restaurang med matglädje och stämning i fokus, unika hotellrum med stor flexibilitet för såväl det lilla som stora sällskapet. Relaxavdelning med gym, pool och bastu ger möjlighet till rekreation och friskvård. En komplett, funktionell och vacker konferensanläggning ger utrymme för nya tankar och idéer.

ÖIJARED – MER ÄN BARA GOLF
Sandra Taranger Eberstein är sedan hösten 2017 General Manager på Öijared och hon ser med stor optimism på anläggningens framtid och utveckling. Våra ägare, familjen Brandström tillsammans med sina sex barn och deras respektive är alla på olika sätt djupt involverade i verksamheten. De har en vision om att Öijared genom ökad tillgänglighet, skall vara en mötesplats med utrymme för såväl eftertanke som upplevelser, utveckling och innovation. Och utvecklingen fortsätter i rask takt berättar Sandra.

Med ambitionen att bli Sveriges ledande golfanläggning gör vi stora satsningar på golfen och mycket spännande händer. När det gäller banorna så ligger huvudfokus på att skapa riktlinjer för att åstadkomma spelytor som tål nederbörd bättre. Vi investerar i nya maskiner för att kunna öka antalet luftningar och dressningar av fairways på samtliga banor. Att uppnå en jämnare greenhastighet över säsongen är också en ambition vi har. Även här handlar det om fler luftningar och sanddressningar. Vi provar olika metoder för att iordningställa ett par av bunkrarna på Gamla banan i syfte att skapa bättre förutsättningar.

VI PROJEKTERAR MED stöd från Allmänna Arvsfonden och Sparbanken Alingsås en kombinerad Footgolfbana , Golfäventyret (golfbana med tre olika utslagsplatser 30m, 50m och 100m) och frisbeegolfbana. Denna framtidens fritidsgård som verkligen stimulerar till aktivitet kommer även att elbelysas för att öka nyttjandegraden. Vår nya Multiarena är planerad att öppna våren 2019.

SAMTIDIGT UTVECKLAR vi våra övriga verksamheter genom att ta fram fler intressanta produkter för såväl konferens som weekendgäster. Under våren och sommaren erbjuder vi förutom Golfpaket allt ifrån Aktiv- till Exklusiv weekend med övernattning, middagar, aktiviteter och avkoppling i vår relaxavdelning med pool, bastu och gym. Ett led i att skapa en helhetsupplevelse året runt på Öijared är den nysatsning som görs i vår restaurang, som vi numera driver i egen regi, och där vi utvecklar såväl matkoncept, dryckesmenyer och sist men inte minst genomförs ett skönhetslyft i vår vackra matsal genom ny inredning.

Vill du veta mer se: www.oijared.se