Uppmärksammade konferensen lockar tusentals fler deltagare genom hybridlösning

Den ledande konferensen för globala vattenfrågor World Water Week har ställt om med hjälp av hybrida lösningar.

World Water Week, den årliga konferensen som samlar experter, forskare och beslutsfattare från hela världen för att diskutera och hitta lösningar på globala vattenfrågor, genomfördes förra veckan med ett högt deltagarantal. Tack vare en innovativ hybridlösning kunde evenemanget nå ut till fler än någonsin tidigare, med tusentals deltagare både på plats i Stockholm och digitalt från världens alla hörn.

Deltagare på plats i Stockholm och från hemmakontoret

För många organisationer lockar den globala scenen alltid lite extra och miljonfrågan är hur de ska nå ut med sina event. Det kan vara alltifrån lanseringsevent till konferenser, men alltjämt kvarstår utmaningen. SIWI, arrangören av World Water Week, har verkligen lyckats knäcka nöten då de når deltagare från 198 länder och över 12 000 människor som väljer att ansluta digitalt. Genom att erbjuda deltagare alternativet att surfa in från sina hemmakontor och slippa hindren som tider och ekonomiska utmaningar, kan eventet nå betydligt fler än vad som är möjligt för fysiska tillställningar. Med över 300 sessioner att välja från fanns det alltid någonting att titta på och interagera med, oavsett om du befann dig på plats eller bakom en dator.

Svensk plattform bakom den globala succén

Bakom denna framgångsrika hybridlösning stod den svenska leverantören Trippus, som möjliggjorde att deltagare kunde ansluta sig och ta del av konferensen oavsett var de befann sig i världen. Med smidiga verktyg kunde tittarna skapa sitt eget program, delta i sändningar och interagera med talare och andra deltagare.

En av de stora fördelarna med den digitala sändningsplattformen är att alla deltagarna har tillgång till allt material i efterhand. För arrangören innebär detta att World Water Week lever vidare långt efter dess slut – något som organisatörer strävar efter.

Julia Lundevall, ansvarig projektledare på Trippus, är nöjd med hela projektet:

”Vi är stolta över att få hjälpa till med ett så pass viktigt event som World Water Week. Det är superkul att vi når så många som annars inte kunde delta genom denna hybridlösning.”

Hybrida evenemang – framtidens standard?

World Water Week 2024 är ett tydligt exempel på hur hybrida evenemang inte bara kan komplettera traditionella konferenser, utan även överträffa dem när det gäller räckvidd och engagemang. Kombinationen av fysiskt och digitalt deltagande verkar vara en vinnande formel som kan sätta standarden för framtidens evenemang.

Det är tydligt att hybrida lösningar erbjuder en ny nivå av tillgänglighet och flexibilitet, som inte bara ökar deltagarantalet utan även bidrar till en mer inkluderande och hållbar framtid för globala konferenser. För arrangörer av stora evenemang innebär detta nya möjligheter att nå ut till en global publik och skapa en bestående påverkan.

LÄS MER OM TRIPPUS PÅ: https://www.trippus.com/