3 steg mot en bättre webbplats

Har du någon gång besökt en företagswebb och känt att du blivit inspirerad, lärt dig något nytt eller haft ovanligt roligt? Bakom en sådan hemsida ligger oftast en hel del hårt arbete och en väl genomtänkt och samlad strategi. Hemsidan är ett viktigt skyltfönster för ert företag och är värd att ägna både tid och tanke. Simon Mitchell från ID kommunikation ger tre tips i skapandet av en engagerande, inspirerande och förtroendeingivande webbplats.

 [>> Artikel från ID Kommunikation, Författare: Simon Mitchell]

 

TIPS 1 – ANVÄNDARVÄNLIG DESIGN

En bra hemsida bjuder besökaren till användning. Det görs bland annat genom en lättförståelig struktur och strömlinjeformade flöden. Därför är det viktigt med en bra och noga genomtänkt UX-design. UX står för User Experience och handlar om hur vi med hjälp av design kan förbättra användarupplevelsen. Ett gammalmodigt upplägg kommer ge bilden av ett gammalmodigt företag, men en alltför nyskapande struktur riskerar att förvirra.

Och glöm inte: mobilanpassning är ett måste! Oavsett bransch kommer många att besöka er webb från mobilen och en responsiv webbdesign säkerställer bästa tänkbara upplevelse från alla skärmar. Dessutom är responsiv design något som Google belönar.

TIPS 2 – TROVÄRDIG BERÄTTELSE

Helhetsintrycket av en hemsida är summan av många olika beståndsdelar. En snygg och modern design är något av en självklarhet idag och hyfsat enkelt att lyckas med. Att backa upp den tilltalande ytan med ett trovärdigt och attraktivt innehåll kräver mer arbete. Nyckeln ligger i att mejsla fram en bra berättelse och förmedla den på ett lättöverskådligt och engagerande sätt.

Ditt företag har troligen kunskaper eller erbjudanden som särskiljer er och genom att berätta er unika historia finns möjligheten att skapa en bra relation med besökaren. Ett gediget material med en välarbetad SEO-anpassning kommer också att förbättra er position på Google och öka trafiken.

TIPS 3 – FÅNGA ESSENSEN

Att inte bara informera eller underhålla för stunden, utan lämna ett varaktigt intryck, blir allt svårare. I en tid av massiva informationsflöden tenderar digitala upplevelser att snabbt kännas uttjatade. Lösningen ligger inte i effekter för effekternas skull. Genom att tydligt definiera era mål, tänka strategiskt och arbeta med bildspråk, färger, tonalitet och inte minst interaktionslösningar kan ni särskilja er från konkurrenter och fånga essensen i ert varumärke. Det skapar inte bara en bra hemsida utan i slutändan ett större förtroende för ert företag. Genom att arbeta integrerat med design, användarvänlighet och innehåll kan man skapa en webbplats som både bygger varumärke och driver affärer. Det hjälper jag och mina kollegor på ID gärna till med.

KONTAKT

Simon Mitchell, Digital Art Director

simon@idkommunikation.com